ROCHIA - cea mai feminina piesa vestimentara

De ce iubesc barbatii rochiile

Simplu - pentru ca le poarta femeile!
Nu este o gluma, fiti sigure ca barbatii iubesc rochiile femeilor, intru-cat, cum se poate pune in evidenta o femeie mai bine decat printr-o rochie inspirat aleasa?
O femeie intr-o rochita vaporoasa poate fi mai atragatoare decat intr-un costum de baie!
Ce bine ca in curand vine din nou caldura, vine primavara, aruncam toate hainele groase pana la anu' si imbracam o rochita, o sandaluta si suntem gata!
Am de gand sa va prezint cateva rochite frumoase, moderne, care va vor pune in valoare pe voi, ca femei, si am sa va povestesc unele lucruri interesante, pe care poate nu le stiati, despre ROCHII!
Vremurile pe care le traim sunt excelente din punct de vedere al modei, poti purta o infinitate de modele, culori, texturi, marimi ale rochiei, adica poti sa fii trѐs chic atat cu o rochie lunga pana la glezna, in culori inchise, cat si intr-o rochita scurta, colorata! 
Principalul aspect de care trebuie sa tii cont este parerea oglinzii tale!
Vedeti mai jos un colaj de rochite foarte frumoase, tineresti, moderne, poti alege o rochita simpla, sau dantelata, cu paiete, cu un croi indraznet, o rochita care sa te reprezinte!
Profita de promotiile momentului!
Aceasta oferta este realizata in parteneriat cu DeClub.ro, asa ca va invit sa vedeti si alte rochii moderne AICI!


Insa moda rochiilor nu a fost mereu atat de permisiva, dimpotriva, era destul de rigida, zic eu, rochii lungi, grele,
voluminoase, o multime de material in fiecare rochie, femeile isi acopereau intregul trup in rochii. Desigur, erau realizate din materiale naturale, in, canepa, bumbac, si tesute din lana toarsa, si in functie de clasa sociala - mai grosiere sau mai fine!
Cele mai complicate si greu de purtat mi se par cele cu crinolina si corset strans pana la oprirea respiratiei!

In istoria rochiilor, au avut loc cateva momente de cotitura, in care aceasta piesa vestimentara a suferit schimbari majore:
Intai a aparut corsetul - care dadea fiecarei femei sansa de a avea o talie de viespe (cu pretul chinului de a respira :)), un corp ideal. Inca din antichitate se pare ca femeile, mereu cuceritoare, isi infasurau corpul cu benzi late, din material, pentru a parea mai suple! Dupa cum stiti, corsetul rezista si in zilele noastre, voi aveti macar un corset in garderoba? Corsetul a fost inlocuit de sutien - patentat pe 3 octombrie 1914 de Mary Phelps.
Apoi, din nevoia de a masca erorile de tinuta, a aparut crinolina, prin 1830.
Crinolina, destul de greoaie si dificil de purtat, a devenit trena. Aparuta dintr-un fel de necesitate de cochetarie, cu timpul, lungimea trenei va marca statutul social detinut de o femeie. S-a stabilit si un record in ce priveste lungimea trenei si atesta este detinut de regina Ecaterina a II-a, sotia lui Petru I care, cu ocazia propriei incoronari, in 1729, va etala o trena de 70 m. Pentru sustinerea acesteia a fost nevoie de serviciul a numai putini de 50 de paji.

O cotitura importanta a avu loc in anii '40, cand a aparut rochia scurta - de aici incolo, moda rochiilor s-a schimbat radical, din fericire!
Iata cateva din rochiile iconice - un top al celor mai faimoase rochii din istorie, top realizat de revista Vogue.
Le vedeti aici pe - Marilyn Monroe's White Halterneck Dress, Audrey Hepburn's Breakfast At Tiffany's Dress, The Duchess of Cambridge's Issa Engagement Dress, Dorothy's Gingham Dress, Jennifer Lopez's Versace Grammy Awards Dress, The Sarah Burton Royal Wedding Dress, Lady Gaga's Meat Dress, Sarah Jessica Parker's Sex And The City Tutu

Ce parere aveti? Este mult mai bine in ziua de azi, nu? Poti sa porti aproape orice doresti, ai o libertate incredibila in alegerile tale!

Comentarii